Grilovací směsi

Kořením se maso potírá, nebo se z koření a oleje udělá pasta, která se před grilováním vetře do masa.

 

I. směs Barbecue

Sladká paprika, chilli, cibulový prášek nebo šťáva, celerová nať, muškátový oříšek, česneková šťáva, dobromysl, nové koření, koriandr, prášek z hořčicového semene, šalvěj, kmín, hřebíček, pepř, sůl, glutasol

 

II. směs

paprika, kari, česneková a cibulová šťáva (nebo rozstrouhaná cibule a česnek), glutasol

 

III. směs

tymián, šalvěj, saturejka, pepř, strouhaná cibule

 

IV. směs

zázvor, petrželka, strouhaná cibule a česnek

 

V. směs

kari, Vegeta, strouhaná cibule a česnek

 

VI. Bylinková směs

Z čerstvých nebo sušených bylinek — na 1 kg masa: ½ stroužku česneku, ½ lžičky rozmarýnu, ½ lžičky bazalky, ½ lžičky šalvěje, ¼ lžičky máty peprné, ¼ lžičky tymiánu, ½ lžičky dobromysli, ¼ lžičky pepře; spojíme česnekem a olejem.

 

Pozor - při použití koření při grilování je třeba dodržovat správnou metodu grilování, aby se koření nespálilo.  Například pro grily Weber je vhodná nepřímá metoda grilování, především pak pro typy na dřevěné uhlí. U plynových grilů pak závisí na typu a provedení hořáků pod roštem grilu

Spolupracujeme: