Bylinková másla

a) 200 g másla, 1 lžička petrželky, 1 nakrájená šalotka nebo cibule, špetka pepře, sůl, šťáva z 1/2 citrónu

 

b) 200 g másla, 1 lžíce nakrájených bylinek (petrželka, kerblík, šťovík), lžička cibulové šťávy (nebo strouhané cibule), 1 lžička citrónové šťávy

Použití — jako ozdoba na studené mísy, pomazánka, na minutky

 

c) 200 g másla, 1 lžička pažitky, 1 lžička petrželky, 1 lžička estragonových lístků, sůl, pepř, 1/2 strouhané cibule

Použití: předkrm na černém chlebě nebo jako výše

 

d) 200 g másla a 2 lžíce bylinek (kerblík, estragon, pažitka, šťovík), 1 malá cibule nebo rozstrouhaná šalotka, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř, špetka koření kari

Použití: k pečenému kůzleti, jehněti aj.

 

e) 200 g másla, 2 lžíce bylinek, 2 žloutky natvrdo uvařené, pepř, sůl, 1/2 cibule, šťáva z 1/2 citrónu

Použití: pomazánka na chlebíčky, ozdoba studené mísy

 

f) 200 g másla, 1 lžíce nakrájené čerstvé routy, pepř, sůl

Použití: pomazánka na obložené chlebíčky

 

g) 150 g másla, 1 lžíce nakrájeného kopru, pepř, sůl

 

Použití: pomazánka, příloha k vejcím natvrdo vařeným

 

h) 150 g másla, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce bylinek (máta, estragon, yzop, šalvěj, saturejka), pepř, opatrně osolit

Použití: k minutkám, na obložené chlebíčky.

Spolupracujeme: