Vepřové kari

500 g libového vepřového masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, čerstvé nebo naložené feferonky, několik plátků máčeného zázvoru, 3 hřebíčky, 3 zrnka kardamomu, kousek celé skořice, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého chilli, sůl, ocet, kokosové mléko (nebo 1 díl kondenzovaného mléka a 1 díl strouhaného kokosu)

 

Osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme po délce nakrájené feferonky, zázvor, hřebíček, kardamom a skořici. Lehce osmažíme a přidáme směs ostatního koření smíchaného s troškou octa na pastu. Dobře zamícháme a smažíme asi tři minuty. Přidáme na kousky nebo na plátky nakrájené maso a postupně zahušťujeme kokosovým mlékem. Přiklopíme pánev a dusíme doměkka. Dochutíme solí.

 

(Indie)

Spolupracujeme: