Korma z kachny

1 kachna, 2 dl bílého jogurtu, 1 lžíce mletého koriandru, 1 lžička mletých mandlí, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletého kmínu, mleté chilli, mletý pepř (podle chuti), 2 stroužky česneku, 2 – 3 hřebíčky, 2 – 3 zrnka kardamomu, 2 kousky skořice, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule

 

Kousky kachny naložíme do směsi koření rozmíchaného v jogurtu a marinujeme 1—2 hodiny.

Na oleji zvolna osmažíme jemně nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 2 — 3 hřebíčky, 2 — 3 zrnka kardamomu, 2 kousky skořice. Přidáme kachnu s marinádou, dobře zamícháme, přikryjeme a dusíme, až je maso křehké. Nakonec přichutíme solí a citrónovou šťávou.

 

(Indie)

Spolupracujeme: