Kalkatské hovězí maso na kari

500 g libového hovězího masa (svíčková, roštěnka, kýta), 1 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžíce mleté kurkumy, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1/2 lžíce mletého chilli, špetka černého pepře, špetka zázvoru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, šálek vývaru, řídké a husté kokosové mléko, sůl a citrón

 

Maso nakrájené na kostky uvaříme doměkka. Z koření a trochy řídkého kokosového mléka umícháme pastu. Na omastku osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme pastu a smažíme další dvě až tři minuty. Pak přidáme maso a zalijeme vývarem. Přivedeme pomalu do varu, přidáme 1/4 litru hustého kokosového mléka. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.

 

(Indie)

Spolupracujeme: